24 augustus 2015

Harder groeien dan je moeder naait!

Redelijk snel na de lancering, vlak voor de zomervakantie, printte ik het patroontje uit, en knipte de stof. De zomervakantie deed zijn intrede, dus tijd zat. Optimist dat ik ben. De laatste dag van de zomervakantie werd het jurkje in elkaar gezet. Toch nog in de zomervakantie :-)


Babyjurk Grace dus. Uit het engels vertaald: genade, wat zoveel betekent als een gunst die verkregen wordt zonder dat er een tegenprestatie tegenover staat. Toepasselijk voor zo'n gratis patroon :-)! Het is echt een leuk jurkje om te naaien. Je kan kiezen voor het basismodel, maar de twee mouwopties geven het wat mij betreft net dat beetje extra, wat van gewoon bijzonder maakt.


Het combineren van twee verschillende stofjes was in eerste instantie niet de bedoeling, maar ontstond door een knipfout. Een geluk bij een ongeluk ;-) De stofjes zijn vorig jaar bij Noeks gekocht. Prachtige kleurtjes! Ik sloot de jurk met bijpassende kamsnaps. Lekker makkelijk, zei de knoopgatenmijdende mama.


Met de pasbeurt, komen we bij de titel van dit blogbericht. Want in zes weken tijd kan er een hoop gebeuren, gezien de lengte van het jurkje de benen van mijn dochter. Te kort :-(


Even balen, even malen, een restje stof, en een patroontje bij Dana gaan halen. Bloomers, the best way to cover up! [Die kan in een reclamespotje, niet? ;-)]


Probleem opgelost. En nu lekker spelen! In stijl. Met veel dank aan Griet...